Käytiin eilen starttaamassa tokokokeessa ja hyvin kahtaalle repivä fiilis jäi. Heti alussa paikallamakuu nollille ja sen jälkeen kaikki muut liikkeet ihan todella hienoa työskentelyä. 156 pistettä – humanistinkin matikalla pystyy laskemaan, että se ykköstulos jäi paikallamakuun 30 pisteen menetyksestä kiinni. Oltiin luokan kakkosia sitten kuitenkin, kun ykköstuloksia tuli vain yksi ja meillä oli paras kakkostulos. Tässä meidän tili:

 

  1. Luoksepäästävyys 10

  2. Paikalla makaaminen 0

  3. Seuraaminen kytkettynä 8

  4. Seuraaminen taluttimetta 8 ½

  5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

  6. Luoksetulo 9

  7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 10

  8. Estehyppy 10

  9. Kokonaisvaikutus 9

Viekkaalla oli maha sekaisin edellisen päivän ja kisapäivän aamun eikä se ollut syönyt juuri mitään, kun en sitten uskaltanut antaa ruokaa. Ehkä se oli vähän voipunut, mutta ei se kyllä muissa liikkeissä kuin tuossa paikallamakuussa juuri näkynyt. Siinä se meni ihan kivasti maahan, sanoin paikka ja lähdin kävelemään, mutta en päässyt kuin pari askelta eteenpäin, kun kuului: ”Numero kolmonen, kytke koira.” Katsoin taakseni ja siellähän Viekas tassutteli mun jäljessä. En ymmärrä. Toivottavasti tuo oli joku ohimenevä mielenhäiriö – ei meille tällaista ole aikaisemmin tapahtunut. Viekas oli kivasti kontaktissa siinä ennen liikettä, en osannut ollenkaan ennakoida, että se päättää haistattaa pitkät koko suoritukselle.

Oma fiilis painui aika alas tuon epäonnistuneen paikallamakuun jälkeen, mutta yritin sitten koota itseni ja saatiinkin muuten tehtyä todella hieno suoritus Viekkaan kanssa. Se oli lähes koko ajan hienosti kuulolla ja innokas tekemään. Alun seuraamisissa oli pari keskittymisen herpaantumista – vähän väljä täyskäännös ja pari pysähtymistä, joissa se istui aika hitaasti mun viereen. Toisen kerran jouduin antamaan uuden käskyn. Juoksussa se edisti hihnassa seuraamisen aikana, mutta teki sen sitten vapaana todella mallikkaasti.

On kyllä hemmetin hyvä, että liikkeestä maahanmeno on alkupäässä liikkeitä. Sehän on Viekkaan bravuuri ja meni eilenkin tosi hyvin ja Viekas sai siitä hyvän draivin päälle loppuliikkeisiin. Sen jälkeen tekeminen oli entistä mallikkaampaa. Meillä on ollut liikkeestä seisomisen kanssa ongelmia, mutta eilisissä kisoissa onnistui kumma kyllä sekin. Tuomari antoi välillä pisteitä aika helposti – en olisi itse sitä ihan kympin arvoiseksi liikkeestä seisomiseksi luokitellut, mutta en ruvennut inttämään vastaan. Luoksetulossa tuli meidän tyypillinen virhe eli Viekas hypähti nopeasti minua vasten ja siitä lähti tuo yksi piste.

Mitä hyvää? Pääosin tosi mallikasta ja innokasta työskentelyä ja lähes kaikki liikkeet (seuraamisia ja sitä pirun paikkamakuuta lukuun ottamatta) oman tason mukaan. Ja huonoa? Aivan älytön mun perään vaeltelu tuossa paikallamakuussa, joka maksoi meille hienon ykköstuloksen. Kyllä se vieläkin harmittaa, mutta ei muuta kuin uutta matoa koukkuun (ja muitakliseitä.com). Minulla on nyt kauhea into käydä kokeissa, voi vaan olla, että juoksut (liian) pian pakottavat tauolle.

Kuva on treeneistä, ei eilisestä kokeesta, mutta meininki on suunnilleen sama. ;)

 

Päivä oli rankka - Viekasta ärsytti illalla, kun Suomen pelin katsominen häiritsi sen kauneusunia.