Tänään oltiin agissa. Agissa oltiin. Viime viikollakin oltiin, mutta siitä ei puhuta. Tai no, ehkä ihan vähän. Sanotaan, että Viekas kuumeni kiehumispisteeseen hyvin paljon nopeammin kuin mun hella ja jäähtyi paljon hitaammin. Ei siinä paljon tekniikkaharjoitteita tehdä, kun koira käy kuumana kuin ilotulitusraketti. Äänikin oli sen mukainen.

Mutta tänään meni paremmin. Harjoituksetkin oli kyllä Viekkaalle paljon paremmin sopivia – tehtiin etenemisharjoitusta pitkällä suoralla. Ensin pelkän pituuden takaa, sitten hypyn ja pituuden ja sen jälkeen vielä kahden hypyn ja pituuden takaa. Viimeisellä suoralla Viekas pyörähti muutaman kerran ympäri, mutta muuten eteni oikein hyvin. Ihan harkkojen päätteeksi me tehtiin vielä niin, että ensin pöytä ja mutkaputki ja siitä sitten tuo sama suora. Mallikkaasti meni heti ekalla yrittämällä ja siihen lopetettiin. Tuntui turhalta jankata enää, kun oli saatu yksi niin onnistunut suoritus. Siinä välillä tehtiin sitten keppejä verkoilla. Mähän olen opettanut Viekkaalle kepit verkkojen kanssa ja oli kyllä hyvä palauttaa keppejä verkkojen kera Viekun mieleen. Viekas malttoi keskittyä hienosti kepeillä – se onkin ainut este, missä keskittyminen tuntuu toimivan. Puomia tehtiin myös. Koska Viekkaalla on ollut se ongelma, että se helposti heilauttaa takapäänsä pois kontaktilta, kun pysähtyy siihen, niin laitettiin hypyn siivekkeet molemmin puolin puomin alastuloa ja heti auttoi. Muutama oikein onnistunut ja vauhdikas (yllättävää) puomi ja onnistuneet kontaktit.

Tänään käytin Viekasta vapaana juoksemassa vähän ennen harkkoja. En tiedä auttoiko se kuinka paljon, mutta ei siitä ainakaan haittaa ollut, joten sitä täytyy ehdottomasti jatkaa. Yritän nyt kerätä kovasti näitä vinkkejä siitä, miten koiran saa rauhoittumaan edes vähän ja luulen, että Viekkaan vieminen juoksemaan vapaana jonkin verran ennen harkkoja on yksi niistä toimivista malleista. Sitä ei voi tehdä ihan juuri ennen, muuten se vain kuumentaa koiraa, mutta jonkin verran aikaisemmin se tuntuu auttavan. Tänään tein niin, että käytin Viekasta jäällä, tulin kotiin puoleksi tunniksi ja sitten kävelin ihan rauhallisesti sen parikymmentä minuuttia hallille.