”Te tarvitsette paljon irtoamistreeniä.” No niinhän me tarvitaan. Tänään harjoiteltiin vetämistä ja työntämistä kolmen esteen pätkillä. Kun hiottiin ja hiottiin, niin pari viimeistä suoritusta alkoivat jo näyttää ihan hyviltä, mutta sitä ennen olin hyvin monta sellaista rimanalitusta (ei siis konkreettista sellaista... ehkä vähän huono sanavalinta agilitysta puhuttaessa), jolloin Viekas ampui mun luokse sen sijaan, että olisi hakenut seuraavan esteen. Käytettiin vähän namitätiä apuna estesarjan lopussa ja kyllä me siis tänään jonkin verran edistyttiin minun mielestäni irtoamisessakin.


Putki on ihana, kiva ja superhauska ja oivalloinen rallirata. Sinne ohjasin Viekkaan pari kertaa ja se ampaisi tietysti miljoonaa ja tuhatta läpi. Tätä tehtiin siis vain ihan sivussa pari kertaa. Varsinaisesti tunnin aiheena oli pussi. Viime kerrasta olikin aikaa, mutta pussi ei tuottanut Viekkaalle vaikeuksia. Olen iloinen, koska olen oppinut vähän pelkäämään pussia. Meidän Santtu-cavalier ei koskaan oikein tykästynyt siihen ja pussi radalla tarkoitti yleensä meille muutamia usein kohtalokkaita yliaikasekunteja, kun herra hidasteli kangaskäärössä. Mutta Viekkaan kanssa samaa ongelmaa ei ole. Enkä siis kyllä uskonutkaan, että olisi, pitää vain saada omaan päähän mahtumaan, että pussi on nykyisin ihan samanlainen este kuin muutkin.


Kontaktiesteenä tehtiin keinua. Viekas oli hihnassa, mutta keinun alastuloa ei enää pehmennetty. En mitään pelkoa ainakaan huomannut Viekkaassa, se varmasti tottuu keinun paukahdukseen melko nopeasti. Myös pysähtyminen keinun päähän onnistui aika hyvin tänään. Melkein tuntui siltä, että se olisi ehkä vapaanakin pysähtynyt. Lopuksi vielä keppejä, jotka meni taas tosi hyvin. Meidän täytyy ruveta hakemaan vähän vaikeampia kulmia ja minun täytyy vähitellen myös kasvattaa omaa etäisyyttäni keppeihin. Viimeisellä kerralla huomioinkin jo vähän siltä, että otin oman linjan kauemmaksi kepeistä.

Kontakti Viekkaan kanssa on ollut ihan todella hyvä viime aikoina. Vaikka se kuumeneekin entiseen malliin, niin ei oikeastaan enää juurikaan tarvitse pelätä, että se lähtisi sooloilemaan ympäriinsä.