Meillä on nyt reilu viikko takana oleilua Jyväskylässä. Kotiutuminen on sujunut ihan mainiosti, paitsi että vähän Viekkaalla on vielä ongelmia yksinolon kanssa. Satunnaisesti se jää pariksi minuutiksi vinkumaan, kun sen jättää yksin, mutta yleensä siitä sitten rauhoittuu. Toivon, että se on hiljaa täällä silloin, kun olen poissa ja oikeastaan uskonkin kyllä niin. Hiljaista on ainakin aina ollut, kun olen tullut kotiin ja useimmiten se hyppää sohvannurkasta vastaan, joten se on selvästi ollut nukkumassa. Jätän sille myös aina radion päälle, jottei sen tarvitse stressata kerrostalon äänien kuulostelemisen kanssa, vaan se voi rauhassa nauttia vanhoista klassikoista ja tyylikkäimmistä uutuuksista.

Eilen pyörähdettiin mätsärissä vanhalla tutulla tuloskaavalla eli punainen nauha, mutta sijoitusta ei herunut. Mutta tärkeintä oli se, että Viekkaan esiintyminen oli parantunut mukavasti ja se jaksoi seisoa jo reilusti pidemmän aikaa kuin ensimmäisessa mätsärissä. Ja nähtiin koirakavereita, mikä oli mukavaa.

Me ollaan harrastettu paljon metsälenkkeilyä. On ollut kauniita syysilmoja ja vähemmän kauniita (mutta silti ihan mukavia) syysilmoja, jolloin on ollut kivempi tallata metsäpolkuja katulenkkien sijaan. Viekaskin nauttii vapaana viilettämisestä ja sen suosikkileikkeihin kuuluu nykyään se, kun heittelen kuusenkäpyjä sen haettavaksi metsässä. Tosin täytyy myöntää, että sen etsimistaidoissa on vielä paljon parantamisen varaa.

Viekkaan temppukavalkadiin kuuluu nyt kokonaiset kaksi temppua. Se osaa siis pyörähtää ympäri ja pujotella jalkojen välistä. Temppujen opettaminen on hauskaa ja Viekkaasta niiden opetteleminen on hauskaa, joten eiköhän me oteta uusi temppu taas työn alle. Pitäisi kenties mukautua koirankouluttamisen perinteisiin ja opettaa Viekas seuraavaksi antamaan tassua. Kyllä se nyt on joka koiran osattava. Se on oikeastaan aika hassua. Onko mitään vähemmän hyödyllistä temppua kuin tassunantaminen? Ja silti lähes jokainen koira nykyäänkin tuntuu osaavan sen. Ja eihän Viekas tietenkään voi olla vähemmän sivistyneempi kuin muut.