Samansävyisiä adjektiiveja voisi Viekkaasta keksiä enemmänkin vaivaamatta kummemmin aivojaan. Vikkelä, viisas, villi... öö, vilpertti - no, se ei ole adjektiivi. Tarkoitus tuli silti varmaan selväksi. Meillä riittää edelleen vilinää ja vilskettä, ja viekkauksia.

Me ollaan muutaman kerran käyty kävelemässä ihmisten ilmoilla (tai ei se mitään kävelyä ole, sellaista ihmettelyä ja ällistelyä) tuloksena se, ettei Viekas enää arastele juurikaan autoja, mutta rakastaa ihmisiä samaan tapaan. Edelleen minusta on hupaisaa, miten koiranpentu saa ihmiset avautumaan. Jos yksinään käy kävelemässä puistossa, niin ei siellä tule ruvetuksi juttusille vieraiden ihmisten kanssa, mutta heti, kun on tuollainen magneetti mukana, niin saa kuulla juttuja siitä, miten "minunkin poikani kummin kaimalla on sellainen ja sellainen koira ja kerran kesämökillä se..." ja niin edelleen.

Tänään käytiin vierailemassa mummolassa, tosin Viekas oli niin väsynyt, että antoi väärän kuvan itsestään ("Sehän on aika rauhallinen."), mutta kuin kotonaan se oli kyllä heti (pissasi matolle ;D). Tuo sisäsiisteysharjoittelu onkin sellainen asia, joka aiheuttaa vähän päänvaivaa. Vaikka Viekasta viedään runsaasti ulos, niin sille ei ole vielä mitenkään selvää, että tarpeet tehdään ulos. Kyllähän Merrikin pentuna kasteli mattoja, jos se oli sisällä, kun hätä iski, mutta jos se oli ulkona niin kyllä se myös teki tarpeensa sinne. Viekas sitä vastoin saattaa remuta ulkona puoli tuntia ja tulla sitten sisälle ja ensi töikseen lorottaa matolle. Tänään olin sen kanssa vartin ulkona, mutta kun se ei mitään tehnyt, niin tultiin sisään. Seurailin sitä, koska tiesin, että sillä täytyy jo olla hätä ja ehdin kaapata sen syliini ja kiikuttaa ulos juuri, kun se kyykistyi matolle. Sitten me seisottiin siellä sateessa puoli tuntia, koska ei sillä ilmeisesti niin kova hätä ollutkaan, että se olisi voinut tarpeensa siellä sateessa suorittaa. Se istui ja katsoi minua turkki märkänä ("julma emäntä, kun pitää minua täällä koiranilmassa" oli selkeästi luettavissa sen ilmeikkäistä silmistä), mutta sen puolen tunnin kuluttua se sitten lopulta alistui pissaamaan ulos. Tänään on tullut vain yksi lätäkkö sisälle (sen mummolan lätäkön lisäksi), mitä voi jo pitää voittona. Ehkä me hitaasti mutta varmasti edistytään.